Лидерът на испанската консервативна Народна партия - Алберто Нуньес Фейхо получи

...
Лидерът на испанската консервативна Народна партия - Алберто Нуньес Фейхо получи
Коментари Харесай

Алберто Нуньес Фейхо ще съставя кабинет в Испания

Лидерът на испанската консервативна Народна партия -  Алберто Нуньес Фейхо получи изследователски мандат за сформиране на държавно управление , съобщи ЕPA.

Той му бе връчен от испанския крал Фелипе Шести в кралския замък Сарсуела, който е публична резиденция на семейството със синя кръв. 

Монархът спря избора си на Фейхо след съвещания с представителите на седемте политическите сили в Народното събрание. На изборите на 23 юли нито една от тях не съумя да завоюва задоволително поддръжка , с цел да излъчи собствен любимец за министър председател.
 Социалист завоюва основен избор в испанския парламент
Социалист завоюва основен избор в испанския парламент

Решаващият избор беше извоюван от Франсина Арменгол със 178 гласа

Народната партия, която завоюва най-вече гласове, има 137 депутати. Заедно с националните избраници, които авансово са декларирали, че ще я поддържат, тя ще събере общо 172 гласа, които обаче са 4 по-малко от нужното .

Според анализатори даже и без безусловно болшинство в долната камара, Фейхо може да стане министър председател, стига при второто гласоподаване да получи повече гласове " за ", в сравнение с " срещу " .
 Педро Санчес изиска още веднъж премиерския пост
Педро Санчес изиска още веднъж премиерския пост

Той не е оповестил кои ще бъдат съдружните му сътрудници

В същото време настоящият министър председател - социалистът Педро Санчес, разгласи, че няма да се откаже от нов мандат . Той чака, че Народното събрание няма да поддържа ново държавно управление в границите на месец и по този начин Народното събрание ще бъде разхлабен и ще бъдат планувани нови избори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР